Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Аварія на Запорізькій ТЕС: довколишні міста залишилися без світла і води

  • 04.02.2021, 10:10
  • 594

В Енергодарі Запорізької області пропало енергозабезпечення та водопостачання. Схожа ситуація спостерігається у місті Дніпрорудне та найближчих населених пунктах

Попередня причина — аварія на Запорізькій тепловій електростанції. Про це у Facebook повідомив депутат Енергодарської міської ради Анатолій Анохін.

«Все місто без світла … За всіма ознаками — серйозна аварія на самій ЗаТЕС. Може бути навіть з зупинкою блоку (-ів). Гул, який всі чули — аварійний скид пара на ТЕС. Наскільки все серйозно — ніхто нічого сказати не може», — написав депутат.

За його словами, у місті також зупинене водопостачання.

Зі свого боку мер Енергодара Дмитро Орлов у Facebook повідомив, що схожа ситуація спостерігається у місті Дніпрорудне та найближчих населених пунктах.

За інформацією Орлова, електрика пропала близько 19:27. За попередньою інформацією, до цього призвела аварія на Запорізькій ТЕС ДТЕК.

«Все блоки теплової станції раптово сіли на «нуль», — написав Орлов, додавши, що Запорізька ТЕС поки не надала офіційних пояснень з приводу ситуації, що склалась.

«Медико-санітарна частина працює в штатному режимі, пацієнти забезпечені всім необхідним. В штатному режимі працює і Запорізька АЕС — про це повідомив начальник зміни АЕС», — написав мер Енергодара.

Схожі новини