Передплата 2024 «Добра кухня»

Хворих на коронавірус убив вогонь: трагедія у Запоріжжі

  • 04.02.2021, 08:10
  • 850

На першому поверсі Запорізької інфекційної лікарні, де зайнялася пожежа, перебували пацієнти на ШВЛ. Їх виносили на руках

Пожежа в Запорізькій обласній інфекційній лікарні, внаслідок якої загинуло четверо людей, спалахнула в реанімаційному відділенні для хворих на COVID-19. Про це із посиланням на голову Запорізької ОДА Олександра Старуха повідомляє «Укрінформ».

Серед загиблих — троє хворих та лікарка медзакладу. «На першому поверсі в реанімації, в одній з палат на 20 м² відбулось загоряння. Під час ліквідації було врятовано 8 людей, але знайдено чотири тіла: лікарка, молода дівчина 1994 року народження, та троє пацієнтів», — розповів очільник облдержадміністрації.

За його словами, для ліквідації займання залучили 16 одиниць техніки та 60 рятувальників. Причини пожежі наразі з'ясовуються. Медики на території лікарні організували окремий пост дезінфекції, де особовий склад проходить обробку.

Всього у п'ятиповерховому корпусі інфекційної лікарні перебувало 29 людей, нині евакуйовано увесь перший поверх. За словами Старуха, вісьмох пацієнтів перевезли до інших лікарень.

Схожі новини