Передплата 2024 ВЗ

Кінець «акустичному насильству» у транспорті близько

  • 03.02.2021, 18:50
  • 674

Проєктом закону пропонується встановити заборону на трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, звуку фільмів або інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку

Про це у Фейсбуці написала Голова Комітету Верховної Ради України з питань інтеграції України до Європейського Союзу Іванна Климпуш-Цинцадзе

«Сьогодні Комітет з питань інтеграції України до ЄС ухвалив позитивний висновок щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до статті 40 Закону України «Про автомобільний транспорт» (щодо заборони акустичного насильства)».

Автори пропонують внести зміни до статті 40 Закону України «Про автомобільний транспорт», спрямованих на захист пасажирів від акустичного насильства.

Зокрема, ідеться про заборону на трансляцію в салонах рейсових автобусів музики, звуку фільмів чи інших звукових сигналів, крім інформації про поїздку (передача звуку може здійснюватися на індивідуальні навушники пасажирів). У таксі або під час нерегулярних автобусних перевезень така трансляція допускається за згодою всіх пасажирів", — йдеться у повідомленні.

Схожі новини