Передплата 2024 «Добрий господар»

Кохання під «Каву з кардамоном»

Серіал, який знімають у місті Лева, вийде на екрани польською і українською мовами

У серіалі “Кава з кардамоном” історія кохання розгортається у часи революції 1848-1849 років. Фото автора
У серіалі “Кава з кардамоном” історія кохання розгортається у часи революції 1848-1849 років. Фото автора

У Львові стартували зйомки 10-серійного серіалу «Кава з кардамоном», прем’єру якого заплановано на кінець осені. Стрічку, яка вийде на екрани українською і польською мовами, знімають за мотивами твору «Мелодія кави у тональності кардамону», автором якого є львівська письменниця Наталія Гурницька. Зйомки триватимуть до 24 лютого. Крім Львова, зніматимуть також у Жовкві.

На зйомках у центрі Льво­ва процес кипить. На май­данчику десятки людей, за кадром — ще більше… «Дуже залежимо від погоди, іноді до­водиться кардинально міня­ти плани знімального процесу», — розповіла «ВЗ» виконавчий продюсер серіалу «Кава з кардамоном» Катерина Тре­тьякова.

У головних ролях — україн­ська актриса Олена Лавренюк і польський актор Павел Де­льонг. Він уродженець Крако­ва, знімався, зокрема, у фільмі американського кінорежисе­ра Стівена Спілберга «Список Шиндлера».

Події серіалу «Кава з карда­моном» відбуваються у Галичині у 40-х роках XIX століття. Це зво­рушлива історія кохання доньки українського священника Анни й значно старшого за неї одру­женого польського шляхтича Адама. Love story відбувається у двох містах — Жовкві і Львові. Це період революції 1848−1849 років («Весни народів»), зброй­них повстань та суспільних за­ворушень.

«У стрічці я граю персонажа, який розуміє, що зустрів най­більшу любов свого життя, — розповів Павел Дельонг. — Для мене це роль, про яку можна мріяти».

Олена Лавренюк додала: «Крім такої чарівної картинки, у серіалі є глибока історія жит­тя, яку хочеться співпережива­ти… Таких продуктів на кінорин­ку нам зараз не вистачає».

«Знімаємо крутий україн­ський кіносеріал, — розповіла Катерина Третьякова. — У ньому показуємо, якими були україн­ські міста у XIX столітті. У Львові зйомки розгорнулися на площі Ринок, вулицях Друкарській, Ко­новальця, Листопадового чину. Одна з центральних сцен — ре­волюція, „Весна народів“. У на­шої стрічки є усі шанси на резо­нанс».

Схожі новини