Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Подарунок коханій: чим замінити букет квітів

  • 03.02.2021, 20:30
  • 2 349

Наближається День святого Валентина — одне із головних свят для квіткових магазинів. У цей день сотні тисяч чоловіків купуватимуть букети свіжозрізаних (або вже не дуже) квітів

Сама по собі ця традиція чудова — ніщо не прикрасить сірий лютий так, як зробить це яскравий і ароматний букет. Але зрізані квіти живуть недовго, особливо, якщо вони куплені в розпал святкового ажіотажу. У цей час багато недобросовісних продавців намагаються підсунути покупцям рослину, що вже почала в’янути.

У підсумку куплений вами за кілька сотень гривень букет простоїть кілька днів — або, можливо, тиждень, якщо його щаслива власниця докладе зусиль для реанімації квітів.

У мережі можна знайти досить порад: наприклад, додавати таблетку аспірину або цукор до вази з трояндами, тримати квіти на балконі і постійно міняти воду.

Загалом, тим, хто хоче подарувати дійсно безпроблемний подарунок, який буде радувати око довго, краще вибрати альтернативне рішення. Парадокс в тому, що квітучі кімнатні рослини найчастіше менш вибагливі у догляді, ніж букет.

НВ Шопінг розповідає, що можна вибрати замість букета і скільки це коштує.

Орхідеї

Найпопулярніша квітуча рослина в горщику — орхідея. Різновидів у цієї квітки маса, тож ви зможете вибрати на свій смак. Стара добра класика — фаленопсиси — бувають всіх кольорів і розмірів.

Якщо ваша обраниця не відноситься до досвідчених квітникарів — даруйте саме його, оскільки цій квітці ніякого особливого догляду не потрібно, поливають її в міру висихання коренів, про що вона сам повідомить щасливим власникам. Без жартів, колір повітряних коренів политого фаленопсиса — насичено-зелений, а в міру висихання вони змінюють колір на сріблястий, отже день водних процедур ви не пропустите.

Більш досвідченим любителям кімнатних рослин можна дивитися в бік камбрій, ванд, каттлей і дендробіумів. З цими рослинами вже складніше — температура, якість освітлення і добрив стають головним чинником.

Антуріум

Ще один відмінний варіант кімнатної рослини, який виглядає не менш ефектно, ніж букет. До речі, антуріуми часто продають і в зрізаному вигляді, але навіщо це, якщо можна купити рослину в горщику, яка буде радувати око довго і не один раз.

Догляд за яскравим і ефектним антуріумом простий: потрібно лише часто його поливати і стежити, щоб вода на застоювалася біля коріння. Найкраще квітка відчуває себе при яскравому розсіяному світлі, тобто, на будь-якому світлому підвіконні.

Гіппеаструм

Варіант для найбільш ледачих квітникарів. Цвіте гіппеаструм довго і ефектно, потребує нечастого поливу і ще більш рідкісних добрив. Щоб змусити його цвісти потрібно лише викопати цибулину і засунути в холодильник. По-науковому це називається період спокою.

Після цього відпочилу рослину садять в маленький горщик і чекають квітконосів з бутонами.

Що стосується декоративних властивостей — пишні і химерні квіти гіппеаструма дадуть фору будь-якому букету. Тож покупка своїх грошей вартує.

Схожі новини