Передплата 2024 «Добрий господар»

Санкції на телеканали ввели через поставки вугілля з ОРДЛО – ЗМІ

  • 03.02.2021, 13:10
  • 618

Підставою для санкцій проти нардепа від “ОПЗЖ” Тараса Козака стали схеми з поставками вугілля з окупованих територій, які сприяють фінансуванню тероризму

Про це з посиланням на дані джерел написав журналіст Юрій Бутусов у Facebook.

«Зеленський застосував санкції проти Козака законно — через фінансування тероризму. Докази зв’язків з терористами СБУ треба буде викласти у суді», — написав Бутусов.

Згідно з даними слідства СБУ, структури Козака пов’язані з торгівлею вугіллям з окупованих територій, а готівкові кошти від цих операцій передавались в Україну для фінансування структур Козака.

І тому закон України про санкції стаття 1 надає державі такі повноваження:

«Санкції можуть застосовуватися з боку України проти іноземної держави, іноземної юридичної особи, юридичної особи, яка знаходиться під контролем іноземної юридичної особи чи фізичної особи-нерезидента, іноземців, осіб без громадянства, а також суб’єктів, які здійснюють терористичну діяльність».

Згідно з законом санкції на Козака можуть бути застосовані як до суб’єкта терористичної діяльності.

«Процедура та порядок введення санкцій визначається виключно указом президента, а не законом, тому голова держави має право вводити санкції як тільки вбачає для цього достатньо підстав та доказів. Встановлення санкцій указом президента згідно з законом не потребує рішення суду щодо визначення причетності громадянина до тероризму. Але право на захист у Козака залишається. Тепер Козак подасть до суду і Служба безпеки має викласти докази причетності його до терористичної діяльності у суді. Справа по Козаку знаходиться у Головному слідчому управлінні СБУ, вони будуть готувати матеріали для судового процесу», — зазначив Бутусов.

Схожі новини