Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Британія замовила 40 мільйонів доз вакцини Valneva

  • 02.02.2021, 19:40
  • 736

Великобританія замовила 100 мільйонів доз вакцини Valneva, витративши близько мільярда доларів на покупку

Великобританія замовила ще 40 мільйонів доз вакцини проти коронавірусу, розробленої французькою компанією Valneva, оскільки уряд готується до того, що повторні щеплення будуть необхідні, аби тримати вірус під контролем.

Великобританія раніше замовила 60 мільйонів доз вакцини і залишає за собою право замовлення ще 90 мільйонів. Загальна вартість 190 мільйонів доз становить 1,4 мільярда євро (1,7 мільярда доларів), йдеться в заяві Valneva.

Компанія заявила: якщо Великобританія скористається усіма варіантами, поставки Valneva продовжаться до 2025 року. Вакцина, яка виробляється у Шотландії, все ще проходить клінічні випробування і поки не була схвалена державними регуляторами.

«Вакцина Valneva є результатом шотландських знань і досвіду, на яких також базується виробництво ліків у Великобританії. Наші зусилля демонструють силу нашого союзу і те, чого Британія може досягти, працюючи разом», — сказав міністр охорони здоров'я Метт Хенкок.

«Якщо вакцина буде дозволена регулятором охорони здоров'я, вона буде поширена в чотирьох країнах якнайшвидше».

Читайте також: Зміцнює імунітет і захищає легені: британські вчені розробили спеціальний інгалятор від коронавірусу

Нагадаємо, у Великобританії стався найсмертоносніший спалах коронавірусу в Європі — понад 106 тисяч підтверджених жертв, але вона просуває одну з найшвидших в світі програм вакцинації.

Раніше стало відомо, що використання двох доз вакцини Pfizer/BioNTech і однієї дози Valneva призводить до появи відразу двох типів імунної відповіді.

Схожі новини