Передплата 2024 «Добрий господар»

Розкол в УГП? Як партійці реагують на конференцію за «зачиненими дверима»

  • 02.02.2021, 17:39
  • 804

31 січня відбулася обласна конференція УГП, на якій було обрано нове керівництво. Частину партійців не пустили на цю подію, тож вони вчинили демарш, а деякі навіть написали й оприлюднили у соцмережах заяви про вихід з партії

«На жаль, сьогодні партія втратила свій останній шанс на нормальне існування. Був присутній 61 делегат, з них 90% були зі штучно створених осередків. Упродовж останніх двох місяців в партію було заведено штучно близько 400 людей, які утворили більшість на самій конференції. Мене, голову Стрийської М О, не впустили. Аргумент простий: я не можу бути делегатом за посадою, бо вони за два місяці не змогли зареєструвати осередок. Цікаво, а штучно розширяти інші осередки змогли», — написала у Фейсбуці Роксолана Палюк і відразу ж оприлюднила заяву про вихід з партії.

Юрій Фольварочний, депутат Львівської обласної ради у Фейсбуці повідомив, що його виключили з партії через підписання меморандуму в раді.

«УГП захворіло, і це не простий запальний процес, який можна вилікувати антибіотиками, а захворіло на невиліковну хворобу що поширюється організмом занадто швидко. Захворіло, банально, через хворобливі амбіції декількох людей, які вже давно мали б сидіти на пенсії і займатись своїми справами, а не знищувати партію молодих та крутих людей», — пише Фольварочний.

У коментарі «Еспресо.Захід ексдепутатка ЛМР, голова міської організації УГП, членкиня політради партії, екскандидатка в мери Львівської ОТГ Юлія Гвоздович повідомила, що вихідними відбулася конференція Львівської обласної організації УГП, де мали б переобрати керівництво партії замість Тараса Чолія та Івана Щурка, яких нещодавно виключили.

Вона розповіла, що конференція відбувалася за зачиненими дверима. Були присутні десятки охоронців з приватної фірми, які не пускали у приміщення деяких партійців, що хотіли взяти участь у конференції.

«Ми вимагатимемо визнання цієї конференції такою, що не відбулася. Ініціюватимемо скликання засідання політради з метою перевірки того членства, яке вступило в партію останнім часом. Також вимагаємо визначення всіх причетних до цієї змови та виключення їх з УГП. Якщо ревізії рішень не відбудеться, то лави партії покине значна кількість авторитетних членів, у тому числі і я. Серед тих, хто дотримується такої позиції, члени осередків, депутати, що пройшли у ради на місцях, а також ті, хто були кандидатами на попередніх виборах», — наголосила політик.

Олег Шиба, депутат Радехівської міської ОТГ від Української Галицької Партії теж вимагає від партійців скасування результатів конференції, чесних та прозорих перевиборів проводу ЛОО УГП.

Водночас Шиба звертається до однопартійців: «Не виходьте з партії. Зараз одним фронтом підемо за правду!!! Доб'ємося відновлення тієї справжньої Української Галицької Партії. Нової, чесної і прозорої політсили!», — написав політик у Фейсбуці.