Передплата 2024 «Добра кухня»

СБУ викрила мережу інтернет-агітаторів, які пропагували зміну кордонів і захоплення влади

  • 02.02.2021, 12:15
  • 560

Для поширення своїх «публікацій» зловмисники використовували низку профілів у соціальних мережах, зокрема — заборонених на території України

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

Одного з підозрюваних виявили у районі проведення ООС. Мешканець Маріуполя розповсюджував в інтернеті сепаратистські публікації, популяризував бойовиків і закликав до зміни держкордону України.

Наразі слідчі органів безпеки повідомили фігуранту про підозру за ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Читайте також: «Легитимный», «Резидент» та інші: СБУ викрила мережу небезпечних телеграм-каналів

Ще одного агітатора викрили на Закарпатті. Він закликав до захоплення державної влади та розділення української території через створення так званих «озброєних загонів правопорядку». Також зловмисник поширював в інтернеті дискримінаційні матеріали щодо різних національних меншин, які проживають на території країни.

Слідчі С Б України повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 110, ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Схожі новини