Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Скандальна коаліція: УГП відкликає своїх депутатів з Львівської облради

  • 02.02.2021, 11:30
  • 858

Українська Галицька партія ініціює передбачене законодавством відкликання депутатів Львівської облради від УГП. Причиною такого рішення стало те, що депутати, всупереч застереженням керівних органів партії підписали меморандум про співпрацю з "Європейською Солідарністю", "Батьківщиною", "Голосом", Народним рухом".

Відповідне рішення ухвалила конференція Львівської обласної організації УГП у неділю, 31 січня, повідомляє Zaxid.net.

У заяві партії вказується, що обласні депутати від УГП не виконали рішення політради і підписали меморандум, який фактично є коаліційною угодою, а також підтримали голосуванням обрання голови та заступників голови Львівської облради, при цьому голосування «супроводжувалося домовленостями, які цинічно зневажили ухвалений порядок таємного голосування».

Після цього депутати УГП зігнорували звернення політради партії з вимогою відкликати свої підписи під згаданим меморандумом, наслідком чого стало виключення з партії керівника фракції УГП у ЛОР Тараса Чолія, його заступника Івана Щурка та членів ради Львівської обласної організації УГП.

«Наразі депутати ЛОР від УГП перебувають в коаліції з депутатами, серед яких є одіозні особи з корупційною репутацією. Ігнорування колишніми членами партії рішень політради УГП стало доконаним фактом», — йдеться у заяві партії про відкликання депутатів ЛОР.

Голова політради УГП Ірина Моряк розповіла, що рішення конференції про відкликання депутатів у Львівській облраді наразі є декларацією про наміри, та, відповідно до закону, може бути зреалізоване лише у грудні 2021 року.

«Конференція ухвалила таке рішення. Остаточне рішення затвердимо у грудні 2021 року, тому що закон про статус депутатів місцевих рад (ст. 38) передбачає норму, де відкликання депутата можна здійснювати тільки через рік після набуття ним повноважень», — пояснила вона.

Українська Галицька партія представлена у Львівській облраді шістьма депутатами. У грудні 2020 року новообрані депутати УГП всупереч застереженням керівництва партії підписали меморандум про співпрацю з «Європейською Солідарністю», «Батьківщиною», «Голосом» та Народним рухом".