Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Латвія заблокувала ще кілька російських каналів

  • 02.02.2021, 11:55
  • 543

Латвійське телекомунікаційне підприємство Tet з 1 лютого призупиняє співробітництво з телеканалами, які могли порушити режим санкцій ЄС, - "ПБК" (контент російського «Первого канала»), "НТВ Мир", "Рен ТВ Балтия", "Кинокомедия" і "Киномикс"

Про це повідомляється на сайті Tet.

«Через неточності у праві представлення каналів і побоювання щодо недотримання режиму санкцій Tet припиняє ретрансляцію телеканалів „ПБК“ (контент російського „Первого канала“, — ред.), „НТВ Мир“, „Рен Т В Балтия“, „Кинокомедия“ і „Киномикс“, замінивши їх іншими рівноцінними телеканалами», — повідомило підприємство.

Уточнюється, що, попри тривалі та неодноразові запити, Tet так і отримало доступу до юридично обґрунтованої інформації про ці телеканали. Тому немає можливості оцінити усі ризики (зокрема щодо відповідності Закону про запобігання відмиванню коштів і фінансуванню тероризму та Закону про міжнародні та національні санкції Латвійської Республіки).

Читайте також: Глава МЗС Литви виступив проти покращення відносин із РФ

Дистриб'ютором названих телеканалів є SIA TEM LV — одна з компаній SIA ​​"Baltijas mediju alianses".

Крім того, раніше повідомлялося про те, що вигодонабувачу SIA «Baltijas mediju alianse» висунуті обвинувачення в порушенні міжнародних санкцій. За цих обставин Tet закликає владу Латвії пояснити, яких дій вона очікує з боку підприємств, що надають платні телевізійні послуги.

Оператор Tet пропонує дивитися якісний і рівноцінний контент на низці інших телеканалів, зокрема український UATV, а також — LTV7, 1 + 2, 3+, «Мир», TVCi, «Дождь», «Здоровое ТВ», Eureka HD, «Пятница», «Настоящее время», TV21.

Схожі новини