Передплата 2024 «Добрий господар»

Дубінський більше не "слуга народу"

  • 01.02.2021, 19:10
  • 935

Фракція "Слуга народу" на своєму засіданні в понеділок проголосувала за виключення зі своїх лав нардепа Олександра Дубінського

Про це повідомляє УП із посиланням на рішення, зачитане головою фракції Давидом Арахамією.

За виключення Дубінського віддали свої голоси 198 членів фракції, 29 — проти, 19 — не голосували.

Офіційне рішення фракції про виключення Дубінського зі «Слуги народу» має оголосити Дмитро Разумков. Це може статися вже 2 лютого.

Заступниця голови фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук перед засіданням заявила, що ситуація дійшла до критичного рівня.

«Я вважаю, що вже ця ситуація дійшла до такого рівня протистояння з президентом, що це вже, ну знаєте, склеїти розбиту чашу неможливо», — наголосила вона.

Позиція Дубінського

Ще до початку засідання фракції Олександр Дубінський відмовився спілкуватися із журналістами. Він називав сьогоднішнє обговорення «рубіконом», який він зі своєю фракцією або перейде, або не перейде.

Після виключення Олександр Дубінський закликав колег, які його підтримували, залишатися у фракції. Водночас адвокат Дубінського заявив, що голосування відбулося з порушеннями. Сам нардеп назвав голосування «фарсом» та підкреслив, що воно було таємним без підписів.

Читайте також: Методичка з «центру»: Дубінський і Рабінович запостили ідентичні дописи щодо подій у Білорусі

«Ми побачили справжні обличчя політичних акторів в Офісі Президента і в парламенті. Прекрасно розуміємо, що це маніпулятивний результат, який був необхідний конкретним людям для отримання політичних дивідендів для розв'язання своїх проблем», — підкреслив Дубінський.

Схожі новини