Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вершина невігластва і неповаги до партнерів – депутати з «ЄС» про інтерв’ю Зеленського для HBO

  • 01.02.2021, 17:31
  • 973

Пафосні та зарозумілі претензії Володимира Зеленського до міжнародних партнерів України – це вершина безвідповідальності, недалекоглядності та популізму

Так коментують його свіже інтерв’ю для американського каналу HBO народні депутати з фракції «Європейська Солідарність».

«Володимир Зеленський мав би дотримуватися одного правила: інколи краще мовчати, ніж говорити. Адже слово президента важить дорого, а слово президента-дилетанта — ще дорожче. В короткому інтерв’ю американському телеканалу HBO Зеленський встиг наговорити багато дурниць. Але найголовніше те, що Зеленський призначив президента США та лідерів європейських держав відповідальними за негаразди в нашій країні. Наприклад, в тому, що Україна досі не член НАТО, Зеленський звинуватив Джозефа Байдена», — зазначає Марія Іонова.

«Хочу нагадати президенту, що членство в НАТО — виключно в інтересах України. Що НАТО — це організація, яка працює за умови дотримання чітких правил співпраці. І що в НАТО неможливо потрапити, розвалюючи армію та шукаючи мир в очах Путіна», — додала народна депутатка.

«А в провалі кампанії з вакцинації Зеленський, по суті, звинуватив європейських лідерів. Адже, за словами президента, «Україна не знаходиться в пріоритеті країн, які отримують вакцину зараз» і «дуже неприємним є факт, що ти стоїш з простягнутою рукою», — підкреслила Іонова.

«Україна, дійсно, не є в пріоритеті, але тільки з двох причин. Згідно з офіційними документами МЗС, ще весною минулого року, з особистої вини Офісу президента, Україна не приєдналася до ініціативи із розробки вакцини й тому опинилася останньою в черзі на її отримання. Для своєчасного отримання вакцини Зеленський мав іще влітку починати переговори безпосередньо з її виробниками. Але почав це робити в кінці року, коли весь обсяг вакцин вже був законтрактований іншими країнами», — наголошує Іонова.

«Рік тому президент Зеленський і вся його команда активно заперечували, що потрібно ставити перед НАТО питання про отримання ПДЧ як наступний крок на цьому шляху. А тепер вже міністр оборони каже, що мовляв цього року очікуємо якихось рішень і вимагаємо якихось рішень. Так не буває. Без домашньої роботи ніхто ніколи не ухвалить рішення про приєднання України до НАТО. А для цього треба працювати. І ми з 2014 до 2019 року зробили величезний шмат роботи, який сьогодні руйнується», — нагадала голова комітету з питань інтеграції України до Євросоюзу Іванна Климпуш-Цинцадзе.

«Значить, що Україна не член НАТО — винен Байден. Не Зеленський, який фактично згорнув рух до цивілізованого світу після того, як став президентом України. Не Вагнер-гейт, коли українські спецслужби планували разом з американцями потенційно натівську спецоперацію, яку злили з Офісу президента. Ні, це Байден винен!», — дивується Олексій Гончаренко.

«Це не Зеленський винен в тому, що в Україні немає до цих пір вакцинації, коли вона вже є в Бангладеш і в Алжирі. Ні, це європейські партнери винні. По-перше це соромно. А по-друге, він завдає неймовірної шкоди нашій державі. Тому що це порушення дипломатичного етикету — звинувачувати партнерів у власних проблемах і це все виносити в інтерв’ю», — наголошує Гончаренко.

Схожі новини