Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Декілька країн вже відкрили кордони для щеплених туристів

  • 01.02.2021, 16:55
  • 749

У січні відразу три країни оголосили, що відкриті для мандрівників, щеплених від коронавірусу

Все більше країн готові приймати без спеціальних умов вакцинованих від коронавірусу туристів. Як мінімум, три країни пускають із сертифікатом про щеплення вже зараз. На черзі — ще кілька.

Які країни вже пускають щеплених від «ковіду» туристів?

Так, Сейшельські острови, де на початку року стартувала вакцинація, повідомили про готовність приймати щеплених від коронавірусу туристів без карантину. Для цього потрібен сертифікат, який підтверджує, що мандрівник пройшов обидва етапи вакцинації від COVID-19, а також негативний ПЛР-тест.

Ісландія також скасувала карантин для вакцинованих відвідувачів, якщо ті продемонструють сертифікат про щеплення вакциною, схваленої ВООЗ. У самій країні вакцинованим від COVID-19 видають «цифрові» сертифікати.

Читайте також: Канада запровадила нові обмеження для іноземців

Про відкриття своїх кордонів для повністю вакцинованих туристів заявила Румунія.

За інформацією комітету країни з надзвичайних ситуацій (CNSU), щепленим мандрівникам, які прибувають із країн або регіонів з високим рівнем ризику, не потрібно буде проходити 14-денний карантин після прибуття.

Гості країни повинні будуть лише показати «документ, виданий медичним закладом, який зробив вакцинацію». У матеріалах CNSU поки немає вказівок на те, якою конкретно вакциною повинен бути щеплений турист.

Які країни планують відкрити кордони для вакцинованих в майбутньому?

Кіпр в рамках відкриття кордонів з 1 березня також має намір звільнити від перевірки ПЛР-тестів туристів, вакцинованих сертифікованої ЄС вакциною. Їм лише потрібно буде показати довідку про вакцинацію від COVID-19. Це правило може бути застосовано до туристів з будь-якої категорії країн.

Влада Маврикія заявили, що в довгостроковій перспективі нададуть вільний доступ вакцинованих туристам, водночас нещеплені мандрівники все одно будуть зобов'язані дотримуватися 14-денного карантину.

Інші країни обговорюють умови необмеженого або менш обмеженого в'їзду для щеплених від коронавірусу. Такі плани є в Ізраїлю, Греції, Іспанії, Естонії, Данії та Польщі.

Читайте також: Подорожі під час пандемії: МЗС розробило інтерактивну мапу для мандрівників

В Угорщині розробляють схему в'їзду вакцинованих від COVID-19 туристів. Їм дозволять отримати доступ в країну через додаток, якщо вони підтвердять наявність вакцинації.

Уряд Бельгії повідомив, що затвердить «сертифікат вакцинованих проти COVID-19», який буде визнаний у ЄС або у всьому світі. Коли такий документ з`явиться, Бельгія не буде вимагати у вакцинованого мандрівника ПЛР-тесту або проходження карантину.

Схожі новини