Передплата 2024 «Добра кухня»

Будиночок за одне євро: в Італії почали продавати нерухомість майже задарма

  • 01.02.2021, 15:15
  • 3 566

У гарному італійському містечку Біккарі виставили на продаж будинки за ціною в одне євро. Але за таку ціну можна купити хіба що старий будинок.

Про це повідомляє телеканал CNN.

У місті також є житло, що стоїть порожнім, під ключ — ціни на такі будинки коливаються від 7 500 євро і до 13 000 євро.

Рішення продавати будинки за такими низькими цінами — це ініціатива мера Джанфіліппо Міньогни. Багато жителів уже давно виїхали з міста в пошуках роботи або зовсім переїхали за кордон, передусім у США. У 1950-х роках у містечку проживало 5 тис. осіб.

«Зараз у нас менше 2000 жителів. Депопуляція — це відкрита рана, постійне явище. Місцеві жителі продовжують виїжджати, і хоча більшість з них раніше поверталися сюди влітку, але тепер вони більше цього не роблять. Багато житлових будинків просто порожні», — сказав мер.

«Якось я ходив вулицями старого центру, і мене вразило, як багато милих будинків стоять зачиненими протягом багатьох років. Вони заховані в тихих провулках із табличками „Здається або продається“, які ніхто не бачить», — сказав Джанфіліппо Міньогна.

Читайте також: Стародавній монастир перетворять на дитбудинок

У місті за одне євро продається трохи більше десятка будинків і 20 будинків дещо дорожче, але потенційно більш ніж 100 порожніх домівок потребують нових мешканців.

Ті, хто погоджується на старе житло за одне євро, повинні викласти гарантійну суму в розмірі 3000 євро, яка буде повернута після завершення відновлювальних робіт, можливо, протягом трьох років.

Біккарі може похвалитися неймовірними пейзажами. Розташоване на кордоні трьох регіонів — Апулії, Молізе і Кампанії, місто оточене горами Дауна, густими лісами, пасовищними полями, оливковими гаями й озером.

Джерело: cnn.com
Джерело: cnn.com
Джерело: cnn.com
Джерело: cnn.com
Джерело: cnn.com
Джерело: cnn.com

Біккарі розташоване біля підніжжя найвищої гори регіону — Монте Корнаккья. Зверху можна помилуватися на Адріатичне узбережжя, мис Гаргано і острова Треміті.

В окрузі є руїни доісторичних поселень і старих ферм.

Схожі новини