Передплата 2024 «Добра кухня»

Генпрокуратура РФ зажадала реального терміну для Навального

  • 01.02.2021, 14:55
  • 606

Генеральна прокуратура Росії визнала законною й обґрунтованою позицію Федеральної служби виконання покарань про заміну опозиційному політику Олексію Навальному умовного покарання у справі Ів Роше на реальне

Про це йдеться на сайті Генпрокуратури Р Ф.

Так, Навальний 30 грудня 2014 був засуджений за «шахрайство» відносно компаній «Ів Роше» і «Багатопрофільна процесингова компанія» до покарання у вигляді позбавлення волі на 3 роки 6 місяців умовно з випробувальним терміном 5 років. Під час випробувального терміну він був зобов’язаний своєчасно з’являтися для реєстрації в кримінально-виконавчу інспекцію не рідше двох разів на місяць.

Відомство зазначає, що з 1 січня по 17 серпня 2020 року Навальний багато разів не приходив на реєстрацію у ФСВП, а після виписки з клініки Шаріте в Берліні за жовтень-грудень жодного разу не з’явився до інспекції.

Читайте також: Снігові баталії і зіткнення з поліцією: як росіяни протестували за Навального

Також в прокуратурі відзначили, що в червні Навальний став фігурантом кримінальної справи про «наклеп», яку зараз розглядає суд. Кримінальну справу проти нього порушили після того, як він назвав тих, хто брав участь в агітаційному ролику про голосування щодо поправок до Конституції «продажними холуями». Слідство вважало, що такий коментар порочить честь і гідність одного з героїв відео, ветерана Гната Артеменко.

Таким чином, прокуратура вважає позицію ФСВП законною та обґрунтованою і підтримала заміну покарання Навальному на реальний термін. Прокуратура має намір відстоювати свою позицію на судовому засіданні.

Схожі новини