Передплата 2024 «Добре здоров’я»

В Білорусі затримали швейцарську журналістку та понад 30 протестувальників

  • 31.01.2021, 18:30
  • 607

Білоруси протестують проти визнання Національного прапора екстремістським

Жителі Білорусі проводять локальні акції протесту, зокрема — проти визнання Національного біло-червоно-білого прапора екстремістським. Про це повідомляє TUT.by.

Акція-підтримки. Львів
Акція-підтримки. Львів
Акція-підтрики. Дрезден
Акція-підтрики. Дрезден
Акція-підтримки. Тайвань
Акція-підтримки. Тайвань

Так, жителі Жлобина Гомельської області вийшли на акцію солідарності і розгорнули довгий біло-червоно-білий прапор. Жителі Курасівщини в Мінську вийшли на марш з біло-червоно-білими прапорами.

Також повідомляється, що за петицію проти визнання біло-червоно-білого прапора екстремістським підписалося вже понад 50 тисяч осіб.

При цьому в Мінську, хоча політичні акції сьогодні там не проходять, спецслужби продовжують проводити затримання. Вдень у неділю на проспекті Незалежності затримали кількох осіб.

«На проспекті Незалежності затримують. Взагалі незрозуміло, чому. При нас з припаркованого бусика вивантажилися кілька в масках і затримали двох хлопців. Вони просто йшли повз. Правда, один з силовиків показав посвідчення», — цитує видання одного з очевидців.

«Біля Центрального універсаму і McDonalds на Жовтневій рандомно затримують. Люди без символіки, просто йшли», — зазначає інший очевидець.

Крім того, вдень у неділю в Мінську була затримана журналістка зі Швейцарії Люціа Чирку. За словами правозахисниці Анісії Козлюк, вона разом з чоловіком і журналісткою йшли в кафе. Формальною підставою для затримання стала «участь у протестах». Затримували їх бійці ОМОНу і люди в цивільному.

Схожі новини