Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ізраїльська компанія виявила проблеми в системі безпеки TikTok

  • 31.01.2021, 12:30
  • 564

Представники компанії з кібербезпеки заявили, що хакери можуть збирати конфіденційну інформацію користувачів мережі

Таким чином зловмисники можуть використовувати уразливість системи безпеки TikTok для того, щоб збирати персональні дані користувачів, а також їх номери телефонів. У зв'язку з цим ізраїльська компанія Check Point об'єдналася з розробниками популярного китайського додатка, щоб вирішити цю проблему, пише cursorinfo.

Представники команди виявили, що мобільний додаток дозволяє синхронізувати контакти, щоб легко знаходити знайомих в TikTok. Таким чином досвідчений хакер буде мати можливість підключатися до різних телефонних номерів, мати доступ до конкретних деталей профілю, включно з іменами, особистими фото, ідентифікаторами користувачів і навіть налаштувань. В результаті злам такої інформації може призвести до вимагання з боку шахраїв і крадіжці особистих даних.

Дослідники Check Point змогли обійти захист додатку, використавши розроблений ними незалежний механізм. Таким чином їм вдалося отримати особисту інформацію декількох відомих ізраїльських користувачів TikTok, включно відомого співака і архітектора.

Після того як TikTok і Check Point почали співпрацювати, соцмережа посилила захист конфіденційності, модернізувавши свої системи та інвестувавши в механізми автоматичного захисту.

Варто відзначити, що це не перший раз, коли Check Point вдається виявити проблеми в системі безпеки TikTok. У січні минулого року дослідники виявили недоліки, що дозволяють хакерам маніпулювати обліковими записами користувачів і витягувати інформацію, включаючи дати народження і особисті адреси електронної пошти. Попри це TikTok залишається одним з найпопулярніших додатків в світі.

Через смерть дитини в Італії заблокували TikTok. Тепер, щоб зайти в мережу італійці обов'язково змушені будуть підтверджувати свій вік.

Після того як в Палермо 10-річна дівчинка задушила себе шаликом, беручи участь в черговому челенджі, який був популярним на сервісі, влада держави вирішила заблокувати для перегляду китайський додаток малолітнім дітям. Про це повідомляє інформаційний портал Деталі.

Тимчасове обмеження для користувачів у вигляді перевірки віку буде діяти до 15 лютого. Таким чином, менше ніж за місяць представники наглядових органів повинні вирішити, що робити з сервісом, який призводить до смерті неповнолітніх.

Відомо, що жертву Tik Tok зі смартфоном в руці знайшла її молодша сестра у ванній кімнаті. За попередніми даними, дівчинка вирішила взяти участь в трендовій грі під назвою «Затемнення». Суть даного тренду полягала в тому, щоб зробити своє фото в так званій затуманеній свідомості. В результаті гри, дівчинка самостійно задушила себе шаликом.

Схожі новини