Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Львові вшанували захисників Донецького аеропорту

  • 30.01.2021, 20:00
  • 767

До шостої річниці героїчної оборони Донецького аеропорту, яка стала символом незламності та мужності українських військових, у Будинку воїна вшанували львівських «кіборгів»

У будинку зібралися захисники Донецького аеропорту, матері та рідні загиблих Героїв, волонтери, народний депутат України Софія Федина, депутати обласної ради, керівники міста та області, журналісти, про це пише пресслужба Львівської обласної ради.

Присутні помолилися за загиблих Героїв і оплесками подякували матерям та рідним полеглих воїнів.

Голова Львівської обласної ради Ірина Гримак за особливу мужність, велику відвагу з нагоди шостої річниці оборони Донецького аеропорту відзначила захисників Донецького аеропорту: Тараса Павленка, Анатолія Маркуса, Олега Беженара, Олега Мерзу, Володимира Салюка, Володимира Клепача, Петра Височанського, Юрія Величка, Михайла Ляпкала, Юрія Штокала.

«У світі, напевно, не існує таких слів, які б сповна висловили глибину пам'яті про полеглих хлопців і вдячність їм… Я дуже часто спілкувалася з нашими воїнами і розумію, що вони відчувають. У них — незламні серця, незламні душі. Саме завдяки таким українцям, які боронять нашу землю, ми маємо можливість називатися українським народом. Тому сьогодні я відчуваю гордість за те, що я також є українкою, і маю честь бути поруч з українськими воїнами. Вічна пам'ять загиблим Героям!», — наголосила під час виступу Ірина Гримак.

Також учасникам російсько-української війни презентували документальний фільм про Героя України, кіборга Ігора Зінича. Доброволець, медичний брат госпітального відділення, врятував багато життів наших воїнів і героїчно загинув під завалами в новому терміналі.

Фільм знятий Телекомпанією «Перший західний» за сценарієм журналістки-волонтерки Ксенії Клим та з ініціативи керівника Будинку воїна, захисника Донецького аеропорту Олега Височанського.

Схожі новини