Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Про нейтралізацію продажного олігархічного клану: у світ вийшов роман-застереження

  • 30.01.2021, 12:10
  • 678

У київському видавництві «Ярославів Вал» побачив світ роман Богдана Кушніра «Блондинка для олігарха»

Детективна історія розповідає про багатія, який придбав на конкурсі краси, мов товар, звабливу блондинку. Вважаючи, що вона стане його рабинею, олігарх і уявлення не мав, що потрапив у пастку, підготовлену російською розвідкою, про це передає Леополіс.

Побачивши олігархічне дно, читач жахнеться від думки: невже таке твориться у третьому тисячолітті? За красивими фасадами і дорогими палацами постає жорстокий світ зради і наживи, аморальний світ злочинних схем і заробляння грошей за будь-яку ціну.

Як написано в романі, під час російсько-української війни головний герой Олексій Кремінь, офіцер спеціального підрозділу військової розвідки, отримав від Верховного головнокомандувача особливі повноваження для нейтралізації продажного олігарха. І його ніщо не зупинило.

«Мої прозові твори написані на грані документалізму. Кожен з них несе особливе навантаження і служить пересторогою для майбутніх подій. У романі „Помста оперативника розвідки“ (перший наклад видрукували у грудні 2013 року) я передбачив, що Росія використає Зимові Олімпійські ігри 2014-го року в Сочі для експансії в Україну. Роман „Невидима павутина“, друге видання якого незабаром вийде під назвою „Постріл у долині дольменів“ — це розповідь про один з варіантів нейтралізації Путіна. Обидва романи з'явилися після мого відрядження до Сочі та на Північний Кавказ у 2012-му», — розповідає Богдан Кушнір.

Також письменник розповів про роман про російсько-українську війну, яка з 2014-го року точиться на Донбасі.

«На роман „На лінії зіткнення. Любов і ненависть“ мене підштовхнула служба у війську — у Силах спеціальних операцій Збройних сил України. Я мав унікальну можливість бачити і відчувати, що водночас відбувається по обидві сторони „нульовки“. Це мої белетризовані військові щоденники про реальні історії та події», — зазначає автор.

Богдан Кушнір вважає, що роман «Блондинка для олігарха» — «це застереження для продажних олігархічних кланів, які працюють на Росію».

«Одного дня „п'ята колона“ буде дуже швидко і жорстко нейтралізована. Один з таких варіантів я описав у своєму романі. І ніхто навіть сльози не пустить, бо ці особини борються не за ідеї — ними керує жадоба наживи. Ви пригляньтесь, хто є серед путінського кодла: шахраї, стукачі, продажні чиновники, люди без сорому і моралі, рідкісні циніки. Що з ними збудуєш? Хіба що можна країну грабувати. Ось чому з такими кадрами Росія приречена», — резюмує письменник.

Схожі новини