Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У трьох лікарнях Львова з’являться медичні капелани

  • 30.01.2021, 10:30
  • 580

У Львівській області у трьох комунальних медзакладах – лікарні “Охматдит”, онкоцентрі та Чорнобильській лікарні – введуть посаду медичного капелана в адміністративний апарат

Про це повідомила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак у Фейсбуці.

«Йдеться про духівника, який би міг бути присутнім у повсякденному житті лікарні, брати участь в оперативних нарадах, бути в курсі того, що відбувається на місці, хто потребує допомоги і як можна це зробити», — пояснила Гримак.

Новий фахівець має допомагати справлятися з хворобою пацієнтам, їхнім родичам і лікарям, які переживають емоційне вигорання.

Медичні капелани, за словами голови комісії душпастирства охорони здоров’я УГКЦ сестри Севастіяни Карвацької, будуть працювати для пацієнтів, які переживають труднощі у зв’язку з хворобою, їх родичів і самих лікарів, які переживають емоційне вигорання.

«Проєкт планують реалізувати у трьох лікарнях Львова — лікарні „Охматдит“, онкоцентрі та Чорнобильській лікарні. До сьогодні медичні капелани працювали у кожній лікарні як волонтери. Зараз ми хочемо зробити зміни. Ми робимо вишколи для медичних капеланів, навчаємо їх, працюємо з медичними закладами. Плануємо їх навчити, щоби кожен медичний капелан знав про невідкладні стани, щоб не міг нашкодити. Важливо, щоб посаду медичного капелана визнали у переліку державних професій», — розповіла сестра Карвацька, передає «Еспресо».

Схожі новини