Лікар попередив про небезпеку популярної страви
- 29.01.2021, 20:35
- 1 271
Суші є традиційною японською стравою, яка набула особливої популярності у наш час
Однак далеко не кожний знає про їхні шкідливі властивості, про які розповів у своєму Facebook лікар Тарас Жиравецький.
Зазвичай, суші готують із сирої риби, але, за словами експерта, її вживання не рекомендовано з певних причин. Річ у тім, що це може привести до зараження опісторхозом та анізакідозом.
Це хвороби, які виникають через паразитів. Виявити останніх досить складно, проте на їхню присутність в організмі можуть вказувати:
- проблеми з травленням;
- поліпи у жовчному міхурі;
- дерматит;
- випадіння волосся;
- підвищені в аналізах прямий і загальній білірубін (жовчний пігмент), базофіли і еозинофіли (різновиди лейкоцитів).
«Лікування гельмінтозу є ефективним, але проблема полягає у встановленні діагнозу: деколи пацієнти роками не знають причини погіршення свого загального стану і мандрують від лікаря до лікаря», — зауважує медик.