Передплатити Підтримати

Лікар попередив про небезпеку популярної страви

Суші є традиційною японською стравою, яка набула особливої популярності у наш час

Однак далеко не кожний знає про їхні шкідливі властивості, про які розповів у своєму Facebook лікар Тарас Жиравецький.

Зазвичай, суші готують із сирої риби, але, за словами експерта, її вживання не рекомендовано з певних причин. Річ у тім, що це може привести до зараження опісторхозом та анізакідозом.

Це хвороби, які виникають через паразитів. Виявити останніх досить складно, проте на їхню присутність в організмі можуть вказувати:

  • проблеми з травленням;
  • поліпи у жовчному міхурі;
  • дерматит;
  • випадіння волосся;
  • підвищені в аналізах прямий і загальній білірубін (жовчний пігмент), базофіли і еозинофіли (різновиди лейкоцитів).

«Лікування гельмінтозу є ефективним, але проблема полягає у встановленні діагнозу: деколи пацієнти роками не знають причини погіршення свого загального стану і мандрують від лікаря до лікаря», — зауважує медик.