Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові боротимуться з ожеледицею нетрадиційним методом

  • 28.01.2021, 10:35
  • 636

Доріжки в парках посипатимуть кавовою гущею. Так вирішили боротися з ожеледицею

Таку ініціативу запропонувала радниця міського голови Львова Ірина Оршак. За її словами, кавова гуща не лише не шкодить зеленим насадженням, а й може бути корисною для них, передає «Еспресо.Захід».

Оскільки є багато нарікань від містян на соляні розчини та піскосуміші, у ЛМР вирішили шукати екологічні альтернативи.

«Ми дізнались, що у Великій Британії намагалися впоратися із ожеледицею кавовою гущею, але це не є практикою масового характеру. Точково деякі міста борються з ожеледицею таким чином. Тому ми зібрали робочу групу, обговорили альтернативи: хто у нас може це впроваджувати і як саме. Передусім скажу, що кавова гуща також має абразивні властивості, можливо, не такі хороші як пісок, але вони є завдяки меленню зерна. А після пресу кавова гуща фактично є майже сухою», — зазначила Оршак.

Чиновниця додала, що цього тижня робоча група має намір зустрітись із мережею кав’ярень, яка погодиться безкоштовно надавати залишки від кави.

Читайте також: Німці записали кумедний ролик про крижані дороги в Києві

Першою посиплють доріжку до церкви св. Йосафата у парку «700-річчя Львова».

«Вирішили зробити цей пілотний проєкт у Львові саме на території парків з кількох причин. По-перше, кавова гуща на вулицях міста, мабуть, не дуже естетично буде виглядати. По-друге, кавова гуща, як і пісок та інші розсипчасті речовини, буде чіплятись до взуття і розноситись. До парку ж людина, зазвичай, йде гуляти, тому там немає установ, куди вона може це занести і забруднити щось», — пояснила Оршак.

Таким чином, робоча група проаналізує ефективність такого методу та узгодить подальші дії.

У мерії додали, що кавова гуща також добре впливає на рослинність. Окрім того, її не потрібно прибирати чи утилізовувати.

Схожі новини