Передплата 2024 «Добрий господар»

Одеса запрошує на кінофестиваль

ХІІ ОМКФ відбудеться у Південній Пальмірі з 14 по 21 серпня

Через пандемію торік було скасовано усі розважально-культурні заходи — не лише в Україні, а й у світі. Не оминула ця доля і Одеський міжнародний кінофестиваль, інформаційним партнером якого є газета «Високий Замок». (Організатори кінофестивалю вирішили не відмовлятися від його проведення й провели свято кіно в онлайн-форматі). І от стало відомо, що цього року ОМКФ відбудеться — з 14 по 21 серпня.

За словами виконавчої директорки кінофестива­лю Ганни Мачух, онлайн-формат, в якому відбувся 11-й ОМКФ, був цікавим досвідом для всіх. Однак глядачам все-таки бракувало фестивальної атмос­фери. Тож цьогоріч Одеський міжнародний кінофестиваль від­будеться як зазвичай.

На думку президентки ОМКФ Вікторії Тігіпко, кіно­фестиваль вимагає певних змін. «Минулого року через очевидні обставини ми успішно експери­ментували з онлайн-форматом і вже тоді розуміли, що загалом фестиваль потребує докорінних змін. Тож цей рік ми почали з роз­робки цілком нової стратегії роз­витку Одеського міжнародного кінофестивалю. 12-й ОМКФ буде однозначно іншим, але ми зали­шаємо головне — найкращі філь­ми України та світу. І нашу уні­кальну атмосферу, яку цього літа усі разом зможемо знову відчути в Одесі», — сказала пані Тігіпко.

Схожі новини