Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Українці зможуть взяти житло в іпотеку під 7%

  • 27.01.2021, 17:50
  • 586

Кабінет Міністрів сьогодні на засіданні затвердив механізм, згідно з яким українці зможуть взяти житло в іпотеку під 7 % вже цього року

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, передають #Букви.

«Президент України Володимир Зеленський поставив Уряду завдання створити механізми та інструменти, які дадуть можливість запустити в Україні доступне іпотечне кредитування. Сьогодні на засіданні Уряду було схвалено постанову, яка затверджує такий механізм. Вже цього року українці зможуть взяти іпотеку під 7%», — зазначив він.

Як уточнили в Офісі президента, постанова «Деякі питання забезпечення функціонування Фонду розвитку підприємництва з метою здешевлення вартості іпотечних кредитів», передбачає, що Фонд здійснює компенсацію відсоткової ставки до рівня 7% річних за іпотечними кредитами, що надаються позичальникам на придбання житла, з метою здешевлення їхньої вартості. Компенсацію відсотків Фонд надає позичальникам, які отримали іпотеку у національній валюті в уповноваженому банку.

Скористатися цією компенсацією зможуть як громадяни України, які прагнуть купити квартиру, так і ті, хто хоче побудувати будинок самостійно.

Зазначається, що в іпотеку не можна буде придбати житло, яке побудоване до 2015 року.

Програма зі здешевлення вартості іпотечних кредитів запрацює в межах програми «Доступні кредити 5−7-9%».

Документ буде доопрацьований у Міністерстві фінансів протягом двох днів і поданий на підпис прем’єр-міністру до п’ятниці, 29 січня.

Схожі новини