Передплата 2024 ВЗ

Стало відомо, що «слуги» подарували Зеленському на день народження (фото)

  • 26.01.2021, 19:10
  • 964

Журналісти повідомляють, що Зеленський, імовірно, не зможе залишити книгу собі

Члени партії «Слуга народу» подарували президенту Володимиру Зеленському з нагоди його 43-го дня народження книгу «Україна — козацька держава». Про це повідомляє видання «The Бабель» з посиланням на кількох нардепів.

Як з'ясували журналісти, вибором подарунка займався глава парламентської фракції Давид Арахамія.

«Це книга подарункового формату, випущена у 2004 році. Її автор — український історик і мистецтвознавець Володимир Недяк. В рамках підготовки він зібрав команду вчених і досліджував епоху козацтва. До книги увійшли понад 5000 фотографій різних культурних об'єктів українських козаків, які збирали у музеях і приватних колекціях низки країн світу», — розповіли журналісти.

Вартість цієї книги варіюється. Її можна придбати за кілька тисяч гривень, проте так зване «президентське видання» коштує 100−120 тисяч гривень.

Однак закон «Про запобігання корупції» містить певні обмеження для чиновників в отриманні подарунків. Зокрема він забороняє отримувати подарунки на суму, яка більша за прожитковий мінімум (наразі він становить 2 189 грн). Таким чином Зеленський може не забирати собі книгу, а передати її у спеціальний Фонд президентів України НБУ імені В. Вернадського.

Сам же Зеленський просив тих, хто хотів привітати його з днем народження, переказати кошти на рахунок будь-якої інфекційної лікарні в Україні.

Схожі новини