Передплата 2024 ВЗ

Французам рекомендують відмовитися від саморобних масок

  • 25.01.2021, 19:35
  • 685

Уряд Франції заборонив громадянам носити саморобні захисні маски у громадських місцях. У Міністерстві охорони здоров'я країни заявили, що вони не забезпечують достатнього захисту від нових більш заразних штамів COVID-19

Як пише The Guardian, міністр охорони здоров'я Олів'є Веран сказав що відповідне рішення було ухвалене після рекомендацій експертів.

«Вища рада громадської охорони здоров'я, як і я, рекомендує французам не носити маски, які вони зробили вдома», — сказав Веран і додав, що відповідна рекомендація також стосується промислових тканинних масок із меншими фільтрувальними властивостями.

Будуть рекомендовані тільки три типи масок: хірургічні маски, маски FFP2 і тканинні маски, які відповідають стандартам.

Читайте також: Дітям до двох років небезпечно носити маски

Водночас нову рекомендацію розкритикували члени Французької медичної академії, які стверджують, що «немає наукових доказів», що саморобні маски не забезпечують достатнього захисту «при правильному носінні».

«Я не думаю, що поліція питатиме людей про рівень захисту їх маски», — заявив прессекретар прем'єр-міністра Жана Кастекса.

Маски категорії 1 фільтрують 95% частинок розміром три мікрометри, тоді як маски категорії два фільтрують тільки 70%. Хірургічні маски фільтрують 95%. Маски FFP2 фільтрують 94% дрібніших частинок розміром 0,6 мікрометра.

Також міністерство охорони здоров'я не рекомендує вдягати саморобні маски на робочому місці.

Схожі новини