Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Топ-5 продуктів, які допомагають впоратися зі стресом

  • 25.01.2021, 20:35
  • 1 232

Якщо ви відчуваєте стрес, цілком природно шукати шляхи його подолання. Це може бути медитація, улюблений вид спорту або смачна їжа

Проте продукти харчування мають бути не лише смачними, але й корисними. Пропонуємо розглянути топ-5 продуктів, які здатні позитивно вплинути на ваш настрій.

Яйця

Їх часто називають природними полівітамінами, оскільки у них багато поживних для здоров`я речовин. Зокрема, яйця містять холін — органічну сполуку, що стимулює роботу мозку та може стишувати тривогу.

До того ж яйця мають низьку калорійність. Вони сприяють виведенню жирів і холестерину з організму, що важливо для людей, які піклуються про свою фігуру.

Петрушка

У петрушці безліч антиоксидантів, що нейтралізують вільні радикали і захищають від окислювального стресу, який може призвести до розладів психіки.

Дослідження показують, що дієта, багата антиоксидантами, може допомогти запобігти депресії та панічним атакам, а також зменшити запалення, яке виникає у людей із хронічним стресом.

Часник

У часнику є сполуки сірки, які сприяють підвищенню рівня глутатіону. Це один із найбільш потужних антиоксидантів, який активно бореться з вільними радикалами в організмі, запобігаючи появі різних захворювань, зокрема онкологічних.

Ба більше, вчені розповідають, що часник зменшує симптоми тривоги та депресії. Однак наразі ведуться додаткові дослідження про зв'язок споживання часнику та рівня стресу.

Насіння соняшника

Насіння соняшника є джерелом вітаміну Е. Цей жиророзчинний вітамін також важливий для психічного здоров'я. Насіння соняшнику містить багато поживних речовин, які здатні знизити стрес: магній, марганець, селен, цинк, вітаміни групи В та мідь.

Броколі

Дієта, багата на хрестоцвітні, може знизити ризик деяких видів раку, серцевих захворювань та психічних розладів. А все тому, що вони є одними з найбільш концентрованих джерел магнію, вітаміну С та фолієвої кислоти, які позитивно впливають на настрій людини.

Броколі також містить багато сульфорафану — це сполука сірки, яка має нейропротекторні властивості і може чинити потужний заспокійливий ефект.

Окрім того, 1 склянка (184 г) вареного броколі містить понад 20% денної норми вітаміну B6, вживання якого зменшує ризик розвитку тривожних розладів та депресії у жінок.

Схожі новини