Передплата 2024 «Добра кухня»

ВАКС відмовив заводу Коломойського

  • 25.01.2021, 13:08
  • 616

Вищий антикорупційний суд визнав законними та обґрунтованими дії прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, який прийняв рішення про повторне закриття справи "Роттердам+"

Відповідне рішення 25 січня винесла слідча суддя Віра Михайленко, передає РБК-Україна.

«Слідча суддя постановила: у задоволенні скарги адвоката АТ „Нікопольський завод феросплавів“ про відвід прокурора САП у кримінальному провадженні („Роттердам+“, — ред.) відмовити», — повідомила суддя.

Рішення судді вступило в законну силу з моменту проголошення і оскарженню не підлягає.

Дії прокурора САП оскаржував «Нікопольський завод феросплавів» (НЗФ) бізнесмена Ігоря Коломойського. Цей завод за даними Національного антикорупційного бюро, є єдиним «потерпілим» у справі «Роттердам+».

Нагадаємо, 21 січня 2021 р. Спеціалізована антикорупційна прокуратура повторно закрила справу «Роттердам+» через відсутність у ньому складу злочину.

Перший раз справу було закрито 27 серпня 2020 р. Незабаром це рішення було підтверджено Офісом генерального прокурора, Вищим антикорупційним судом і Апеляційною палатою Вищого антикорупційного суду.

Також суддя ВАКС Сергій Мойсак в листопаді 2020 р. визнав дії прокурорів у справі «Роттердам+» законними і обґрунтованими. Однак зусиллями заводу Ігоря Коломойського справу було відновлено і в той же день припинено.

Розслідування справи «Роттердам+» тривало 4 роки і за його підсумком слідство не змогло встановити шкоди від дії цієї формули.

Схожі новини