Передплата 2024 «Добре здоров’я»

А що з алергіками? У МОЗ розповіли про труднощі введення імунних паспортів

  • 25.01.2021, 10:35
  • 511

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов не виключає можливості введення в Україні свідоцтв про вакцинацію від COVID-19, однак підкреслює, що в цьому питанні потрібна "серйозна і тонка дискусія"

Про це йдеться в ефірі каналу «Україна 24».

«Щодо імунних паспортів — це дуже серйозна і тонка дискусія. У світі існує міжнародне свідоцтво про вакцинацію. Воно використовується, наприклад, під час вакцинації від жовтої лихоманки…

Я не виключаю, що щось подібне може бути. Але, знову ж таки, — для чого і в який спосіб воно буде використовуватися.

Ми не повинні забувати, що у нас є категорія громадян, яких не вдасться вакцинувати за медичними показниками, можуть бути алергічні реакції, які матимуть серйозні наслідки, зокрема призвести до смерті. Що робити з цією людиною?

Напевно, можуть бути якісь обмеження. Це зараз фантазії: коли ти приїхав до якоїсь країни і можеш не проходити самоізоляцію, не здавати тест, а якщо у тебе цього немає (імунного паспорта — ред.), то повинен проходити (карантин — ред.)".

Читайте також: Вакцинуватися від коронавірусу потрібно не всім: лікар зробив несподівану заяву

Нагадаємо, раніше головний санлікар Віктор Ляшко заявив, що вакцинованих від коронавірусу осіб заноситимуть до спеціальної електронної бази, щоб потім лікарі могли видати довідку про щеплення.

Схожі новини