Картопля з м'ясом у горщиках: простий рецепт духмяної страви
- 24.01.2021, 20:15
- 8 517
При запіканні в горщиках м'ясо виходить дуже м'яким, картопля добре пропікається і стає розсипчастою. Гриби додають смак і аромат
Подача порціями зручна і естетична, інформує Ukr.Media.
Інгредієнти:
- Картопля — 1 кг.;
- М'ясо — 1 кг. (свинина, краще лопатка);
- Консервована квасоля — 400 г.;
- Цибуля — 1 шт.;
- Морква по-корейськи — 400−600 г.;
- Консервовані гриби — 400 г.;
- Часник — за смаком;
- Соус краснодарський — 6 ст. ложок;
- Сіль перець — за смаком.
Приготування:
- Очищену картоплю нарізаємо кубиками і обсмажуємо на олії до золотистої скоринки, потім солимо за смаком.
- Нарізаємо цибулю півкільцями.
- У томатну пасту додаємо часник, пропущений через прес, цукор, сіль і перець.
- М'ясо нарізаємо середніми кубиками.
- Додаємо м'ясо з цибулею до картоплі, солимо і перчимо. Тушкуємо 5 хвилин.
- Потім додаємо гриби, квасолю і моркву. Перемішуємо і тушкуємо ще 5 хвилин.
- Розкладаємо все по горщиках.
- Готуємо соус: змішуємо в двох літрах води томатну пасту, додаємо лавровий лист, приправи і зелень. Підігріваємо.
- Соус розливаємо по горщиках (рідина не повинна доходити до самого верху, приблизно 1,5 см від краю).
- Горщики накриваємо кришками і готуємо в духовці близько 50 хвилин при 180.
Смачного!