Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Путін "подарував" Медведчуку вугільні підприємства ОРДЛО, - активісти

  • 24.01.2021, 12:55
  • 872

За даними Східної правозахисної групи, на окупованому Росією Донбасі наразі відбувається зміна кураторів підприємств, зокрема контроль над видобутком вугілля Москва передає компанії, яку пов'язують з опозиційним народним депутатом України

Про це інформують активісти зі Східної правозахисної групи з посиланням на свої джерела.

За їхніми даними, тепер видобутком вугілля в ОРДЛО займатиметься компанія «Торговий дім. Донське вугілля».

«Зараз в ОРДЛО йде процес заміни кураторів підприємств ОРДЛО, компанія «Внешторгсервис» більше не займається вугільним видобутком в ОРДЛО. Їй на зміну прийшла компанія «Торговий дім. Донське вугілля».

За інформацією наших джерел, куратором цієї кампанії якраз є опозиційний народний депутат України. Іншими словами, Кремль віддає під кураторство економіку ОРДЛО".

Читайте також: Медіаспрут: Медведчук виявився співвласником телеканалу «1+1»

Правозахисники не називають ім'я нардепа, але в ЗМІ в останні дні цю компанію згадують у зв'язку з Віктором Медведчуком.

Зокрема, видання Don Press 21 січня з посиланням на луганського блогера писало, що вугільна галузь ОРДЛО переходить під контроль українського політика Медведчука і заступника міністра економічного розвитку Р Ф Сергія Назарова.

У матеріалі наголошується, що саме для цього було створено підприємство «Торговий дім. Донське вугілля», яке «захопить» вугільний ринок окупованих територій з 1 лютого.

Схожі новини