Передплата 2024 «Добра кухня»

У Нью-Йорку народився рідкісний білий кенгуру: фото та відео

  • 24.01.2021, 11:15
  • 574

У зоопарку Нью-Йорка з'явилося дитинча рудого кенгуру з білим забарвленням. Незвичний колір спричинений мутацією. Такий білий кенгуру надзвичайно рідкісний ㅡ наразі він єдиний у Північній Америці

Про це пише CNN.

Зокрема біле забарвлення кенгуру викликав лейкізм ㅡ це мутація, яка спричиняє часткову втрату пігментації в шкірі та хутрі. На відміну від альбінізму, лейкізм передбачає повну відсутність меланоцитів, що відповідають за синтез меланіну (в альбіносів меланоцити є, але синтезувати меланін вони не можуть).

Здогадки працівників зоопарку підтвердило те, що у кенгуру чорні очі ㅡ лейкізм не впливає на пігментацію очей.

Дитинча кенгуру на ім'я Космо народилось у зоопарку ще п'ять місяців тому, однак вперше його витягли з сумки матері 15 січня. Власник зоопарку Джордан Патч розповів, що був вражений, коли дізнався про народження незвичайного кенгуру.

«Коли ми уважніше придивились і побачили чорні очі, наші щелепи впали на підлогу. Тоді ми зрозуміли, що маємо щось, чого не бачили за всю свою кар'єру. Це єдиний такий кенгуру, який нині є у Північній Америці, настільки це велика рідкість», ㅡ сказав він.

Читайте також: Антарктичний бебі-бум: біля станції «Академії Вернадський» народилися пінгвінята

Білий кенгуру Космо народився у пари рудих кенгуру Бумера, що проживав у зоопарку вже 8 років, та Розі, яка з'явилася там лише у 2020 році. Наразі співробітники зоопарку хочуть дізнатися, що спровокувало таку рідкісну мутацію.

На здоров'я дитинчати вона не вплине, хоча й завдасть деяких незручностей, адже тепер Космо не зможе замаскуватися у дикій природі.

Схожі новини