Передплата 2024 «Добре здоров’я»

США вимагають "негайно й без жодних умов" звільнити Навального із СІЗО

  • 24.01.2021, 09:35
  • 547

Офіційний Вашингтон засудив застосування сили проти мітингарів та журналістів у Росії під час антиурядових акцій, що прокотилися великими містами країни 23 січня, та вимагає негайно випустити на свободу опозиціонера Олексія Навального

Про це йдеться у заяві Держдепу.

«США рішуче засуджують застосування жорсткої тактики проти протестувальників і журналістів по всій Росії у ці вихідні.

Тривалі зусилля (російської влади — ред.) з придушення прав російських громадян на мирні зібрання та свободу вираження поглядів, арешт опозиціонера Олексія Навального та придушення наступних акцій є тривожними свідченнями подальших обмежень основних свобод та громадянського суспільства".

У заяві від імені представника Держдепу Неда Прайса зазначається — США закликає російську владу звільнити всіх затриманих на акціях протесту та «негайно й без жодних умов» випустити на свободу Олексія Навального.

Читайте також: Навального відправили на карантин до СІЗО

У Держдепі додали, що США будуть стояти плечем до плеча зі своїми союзниками та партнерами заради захисту прав людини — чи то в Росії, чи то в інших країнах.

Нагадаємо, глава дипломатії Євросоюзу Жозеп Боррель заявив, що з тривогою відстежує ситуацію з придушенням протестів у Росії, і в понеділок міністри закордонних справ блоку обговорять реакцію на ці події.

Схожі новини