Передплата 2024 «Добра кухня»

У Москві затримали Юлію Навальну та б'ють журналістів - ЗМІ

  • 23.01.2021, 17:50
  • 722

Під час акції протесту в Москві затримана дружина Олексія Навального Юлія, всього по країні понад 1300 затриманих

Про це передає Українська правда. Юлія Навальна опублікувала фото з автозаку, зазначивши, що там погане освітлення.

Водночас «ОВД-Инфо» повідомляє вже про 1338 затриманих по країні. Цифра ще далеко не остаточна, в Москві і Петербурзі акції тривають.

За оцінками «Нової газети», на Пушкінській площі в Москві зібралося близько десяти тисяч людей.

Журналісти Reuters оцінюють число присутніх на акції на підтримку Навального в Москві мінімум у 40 тисяч людей. МВС називало цифру в десять разів меншу.

Силовики оточили площу, вибратися звідти складно. Зелене світло світлофора на переході не загоряється, весь час горить червоне.

До станції метро «Пушкінська» під'їжджають автобуси Росгвардії. Поліцейські вибірково затримують учасників протесту, в тому числі жінок і дітей. Із затриманими правоохоронці поводяться дуже жорстко, б'ють.

ОМОН сильно відтісняє людей, тому вони стрибають у перехід з підвищень біля нього. Поліція також сама скидає людей з парапетів станції метро.

Силовики вдарили спеціальну кореспондентку «Нової газети» Єлизавету Кірпанову по голові кийком, у неї йде кров. Журналістку, яка перебувала на акції з редакційним завданням, повалили і почали бити. Крім того, ОМОН кийком зламав об'єктив фотоапарата кореспондента «Нової» Вікторії Одіссонової. Пізніше ще одного спеціального кореспондента «Нової», Тетяну Васильчук, вдарили кийком по голові.

Схожі новини