Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

При в’їзді у Францію вимагатимуть негативний тест на COVID

  • 23.01.2021, 14:10
  • 408

Жителям Євросоюзу доведеться попередньо надавати негативний тест на наявність коронавірусу, щоб потрапити до Франції. Ця вимога набуває чинності 24 січня

Як повідомляє Суспільне з посиланням на The Local, тест потрібно здати не раніше, ніж за 72 години до поїздки. Вимога застосовуватиметься до тих, хто прибуває авіаційним, автомобільним, морським або залізничним транспортом.

При цьому ті, хто прибувають до Франції з неєвропейських країн, повинні не тільки здати тест на COVID-19, але й залишатися протягом семи днів на карантині на території країни. Водночас негативний тест на коронавірус не вимагатимуть від водіїв вантажівок і людей, які працюють у прикордонних районах.

За останніми даними, Франція посідає шосте місце в світі за кількістю заражень на коронавірус. Від наслідків зараження вірусом померли майже 72 тисяч осіб.

Очікується, що наступного тижня Єврокомісія запропонує нові заходи безпеки для людей, які подорожують з третіх країн, в тому числі України, які включатимуть вимогу пройти тестування на коронавірус перед поїздкою.

Схожі новини