Передплата 2024 ВЗ

10-річна італійка скоїла самогубство через челендж: TikTok частково заблокували

  • 23.01.2021, 12:30
  • 706

Італійське відомство з захисту персональних даних вирішило тимчасово заблокувати облікові записи всіх італійських користувачів соціальні мережі TikTok, чий вік неможливо точно встановити

Про це зазначено на сайті відомства, передає Громадське.

«Адміністрація заборонила TikTok надалі обробляти дані користувачів, щодо яких немає абсолютної впевненості у віці й, отже, в дотриманні положень, пов'язаних з вимогами до персональних даних», — вказано у повідомленні.

Такі обмеження триватимуть до 15 лютого 2021 року. Причиною блокування стала загибель 10-річної дівчинки в Палермо, намагатися виконати популярний в TikTok тренд.

Юна італійка вирішила взяти участь в челенджі на витривалість. Необхідно було накинути ремінь навколо шиї і затримати дихання під час запису відео. Дівчинку виявила у ванній кімнаті її п'ятирічна сестра, поруч з нею лежав телефон. У підсумку юна користувачка соцмережі померла в лікарні.

TikTok заявив, що компанії не вдалося знайти будь-який контент, який міг би спонукати дівчинку брати участь у цьому челенджі. Проте соцмережа висловила готовність допомагати владі в розслідуванні можливого підбурювання до самогубства.

Схожі новини