Передплата 2024 «Добрий господар»

42 поранення: у Тернополі обстріляли 11-річного хлопчика

  • 22.01.2021, 16:50
  • 806

Дитину терміново перевели до Києва

У Тернополі 11-річний хлопчик Максим за невстановлених обставин отримав численні осколкові поранення та опіки, його транспортували до столичної лікарні, передає НВ.

Як повідомили у місцевій поліції, інцидент трапився 21 січня під час катання на санчатах поблизу 26-ї школи.

За даними поліції, по всьому тілу дитини виявили множинні поранення, ймовірно, спричинені вогнепальною зброєю. Медики вилучили понад 30 сторонніх тіл, схожих на дробинки, деякі з них травмували внутрішні органи.

Головний лікар Тернопільської обласної дитячої лікарні Григорій Корицький повідомив Суспільному, що хлопчик отримав 42 поранення від осколків. Дитину у важкому стані доправили у Київ, де йому мали провести другу операцію.

Батько хлопчика Ярослав Капустяник повідомив виданню 20 хвилин, що спочатку думали, що у нього кинули невідомим предметом, можливо петардою.

«Нехай поліція розбирається, петарда це чи ні. Є дріб, вже кілька вилучили, вони були фактично ззовні. Але є чимало таких, які вилучити не можуть», — розповів він.

Поліцейські кваліфікували інцидент як хуліганство (ст. 296 Кримінального кодексу України). Під час оперативних заходів в квартирі одного з місцевих мешканців виявили гладкоствольну зброю. Її вилучили та направили на експертизу.

Схожі новини