Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

З вікна лікарні випав 27-річний чоловік…

Випадок, який стався у вівторок у Львівській обласній клінічній лікарні, мав би насторожити медиків усіх лікарень Львова: 27-річний чоловік викинувся з вікна третього поверху Першої хірургії і розбився насмерть. Що стало причиною такого вчинку з’ясовують правоохоронні органи…

Заступник генерального директора Львівської обласної клінічної лікарні Лілія Юхимів у телефонній розмові з кореспондентом «ВЗ» підтвердила, що такий випадок стався, але від коментарів відмовилася. Мовляв, ведеться слідство, порушена кримінальна справа, тому медики не можуть нічого коментувати.

Речниця поліції Львівської області Світлана Добровольська прокоментувала, що «близько сьомої години ранку 20 січня надійшло повідомлення у поліцію про те, що з вікна третього поверху однієї з лікарень Львова вистрибнув чоловік, який перебував у цьому медичному закладі на лікуванні. Від отриманих травм він помер на місці події. Відразу виїхала на місце події слідчо-оперативна група. Особу загиблого встановлено — 27-річний львів’янин, який був госпіталізованим у цей медичний заклад. Зараз визначають усі обставини випадку, призначені експертизи, причину смерті встановлюють судово-медичні експерти, відкрито кримінальне провадження».

Лікарі цієї лікарні розповіли, що чоловіка госпіталізували з шлунково-кишковою кровотечею. Ніщо не віщувало біди. Після надання медичної допомоги він перебував у післяопераційній палаті. Але вистрибнув з вікна коридору, тобто вийшов з палати, у якій лежав…

Один із досвідчених медиків припустив, що, на жаль, такі випадки не поодинокі у медичних закладах, — і на це можуть бути різні причини. Вплив на психіку можуть давати різні захворювання, серед яких — пухлини і навіть ковід.

Відомо, що з однієї з київських клінік нещодавно теж вистрибнув з вікна пацієнт і розбився. На жаль, схильність до суїциду не завжди медики можуть зауважити. Навіть буває так, що спеціально приходять до лікарні, щоб здійснити задумане. Лікарі, які давно працюють у медичних закладах, це знають. Для того, аби не допустити до такого, в ургентній лікарні передбачена палата з решіткою, у якій неможливо скоїти самогубство. Але не завжди вчасно вдається усвідомити медичним працівникам, що таке може бути.

Зрештою, що стало причиною трагедії і чому вона стала можливою в стінах лікарні, має з'ясувати слідство.

Схожі новини