Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Ми — єдині і жодна імперія не зможе нас розділити», - Порошенко привітав Українців із Днем Соборності

  • 22.01.2021, 09:11
  • 541

П’ятий президент та лідер “Європейської Солідарності” Петро Порошенко привітав українців з Днем Соборності України

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні Україна відзначає День Соборності — свято втілення багатовікової мрії українців про єдність», — йдеться в дописі Порошенка.

Він нагадав, що 102 роки тому на Софійській площі в Києві був урочисто проголошений Акт возз’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки.

«22 січня 1919 року ми нарешті заявили на увесь світ: Ми — єдині. І жодна імперія не зможе нас розділити. Традиційно у День Соборності України українці від Заходу до Сходу брались за руки, формуючи ланцюг єдності. Нині через пандемію це свято набуває нових форм і нового глибокого змісту.

Попри війну, хворобу, популізм і непрофесійність влади, цього року ми знову відчули нашу єдність, допомагаючи й підтримуючи один одного у непростих обставинах. Відчули, як ми об’єднані почуттям любові до ближнього і спільної відповідальності за майбутнє", — написав Порошенко.

«Любов до рідної країни, відповідальність, патріотизм об’єднують усіх українців від Луганська і Донецька до Львова й Ужгорода, від Чернігова до Криму. Знаю, що разом ми будемо сильними, здійснимо нашу волю, здобудемо перемогу, забезпечимо вільній соборній Україні європейське майбутнє. Слава Україні!», — додав він.

Схожі новини