Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Пожежа в Харкові: затримали чотирьох причетних до роботи закладу

  • 22.01.2021, 09:30
  • 512

Серед затриманих є власник будинку, орендар, його дружина та адміністратор закладу

Прокуратура з поліцією затримала чотирьох осіб у справі щодо трагедії, яка сталася в Харкові напередодні. Про це повідомила на своїй сторінці у Facebook генеральна прокурорка Ірина Венедіктова.

Серед затриманих є власник будинку, який здав двоповерхову будівлю під пансіонат. Також орендар будинку та його дружина. Вона була директоркою приватного підприємства, яка фактично керувала закладом. Крім того, затримали адміністратора, який координував роботу пансіонату. До слова, він офіційно не був там працевлаштований.

За словами керівниці Генпрокуратури, усім їм готуються повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжних заходів.

Відомо, за подружжя є засновниками громадської організації. «Мета її — це сприяння проведенню оздоровчої аматорської, культурної діяльності, спрямованої на задоволення та захист законних інтересів її членів, яка ймовірно використовувалась для прикриття діяльності пов’язаної з доглядом за особами похилого віку. Вартість перебування в пансіонаті „Золотий час“ вони оцінювали в середньому в 15 тисяч гривень», — йдеться у повідомленні Венедіктової.

У власника будівлі на ділянці є одразу два будинки. На приміщення пансіонату він не мав необхідних документів. Зокрема, на введення в експлуатацію. Крім того, до будівлі без отримання спеціальних дозволів були підключені електро- та газопостачання.

Наразі правоохоронці перевіряють кілька версій пожежі. Це підпал, необережне поводження з вогнем в побуті та замикання електромережі.

Схожі новини