Передплата 2024 «Добрий господар»

Кравчук: Росія робить все, аби тристороння група стала п'ятисторонньою

  • 21.01.2021, 18:15
  • 892

Перший президент України Леонід Кравчук поскаржився, що Росія блокує переговори з гуманітарних питань, нав'язуючи нові умови, не прописані в домовленостях

Про це лідер української делегації у ТКГ, перший президент України Леонід Кравчук розповів у коментарі «РБК-Україна».

«Вони роблять все, щоб заблокувати процес. Спочатку штучно прив'язали його до постанови Верховної ради про місцеві вибори, потім до дорожньої карти, яку запропонували в ОРДЛО при узгодженні з Росією», — прокоментував дії росіян Кравчук.

Перший президент зазначив, що російська сторона штучно «прив'язує» до політичних домовленостей багато процесів, які прямо не пов'язані з гуманітарними питаннями, контрольними пунктами в'їзду-виїзду, обміну полоненими.

«Це робиться штучно, щоб заблокувати процес досягнення миру на Донбасі», — зауважив глава української делегації в Тристоронній контактній групі.

Читайте також: Кравчук може покинути ТКГ

Водночас Кравчук заявив, що «представники ОРДЛО», тобто терористи, фактично діють на переговорах як учасники ТКГ, хоча є лише запрошеними особами.

«Таким чином, „через чорний ганок“, як казав пан Райкін, вони зробили все, щоб наша Тристороння контактна група стала п'ятисторонньої», — констатував Леонід Кравчук.

В українській делегації в ТКГ стверджують, що Росія і далі має намір утримувати ситуацію в поточному стані.

«Вони запрошують на наші засідання кого вважають за потрібне, порушують порядок денний, який пропонує ОБСЄ — пані Хайді Грау, і пропонують політичні експерименти. Скажу відверто, що у мене немає підстави сподіватися на якісь великі досягнення найближчим часом», — зазначив лідер української делегації у ТКГ Леонід Кравчук.