Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Багдаді терористи підірвали себе посеред вулиці: багато загиблих

  • 21.01.2021, 15:30
  • 623

У четвер, 21 січня, в столиці Іраку - Багдаді стався подвійний теракт, в результаті якого загинули щонайменше 23 людини і понад 50 отримали поранення

Про це повідомляє Reuters.

Іракські військові заявили, що двоє смертників в жилетах з вибухівкою підірвалися серед покупців на переповненому ринку на площі Таяран в центрі Багдада.

Представник міністерства внутрішніх справ повідомив, що число загиблих склало не менше 23 осіб, і очікується, що воно зросте, оскільки деякі з поранених перебувають у критичному стані.

Іракська влада назвала вибухи терористичним інцидентом, за якими, зазвичай, стоять представники Ісламської держави.

Зазначається, що після розгрому бойовиків Ісламської держави в 2017 році теракти смертників в іракській столиці стали рідкістю. Останній стався в січні 2018 року. Тоді загинули щонайменше 27 осіб.

Читайте також: Страшний теракт сколихнув штат Вісконсин: багато поранених

Бойовики з цього угруповання залишаються в Іраку, ведучи заколот проти іракських військ і нападаючи на місцеву владу в північних районах країни.

Урядові і військові чиновники наразі не вважають, що Ісламська держава здатна захопити значну територію, але заявляють, що вона продовжить здійснювати напади, що загрожують стабільності та безпеці Іраку.

Схожі новини