Передплата 2024 «Добра кухня»

У Данії безхатьків додали до пріоритетної групи COVID-вакцинування

  • 21.01.2021, 14:35
  • 543

Данські безхатьки потрапили у перелік пріоритетних груп для вакцинації від COVID-19. Це сталося після закликів низки благодійних організацій та чиновників

Про це пише данське видання The Local.

Так, Міністерство соціальних справ віднесло безхатьків до п'ятої за пріоритетом групи людей. Всього у Данії їх 12 — у більшості регіонів країни перші п'ять вже отримують вакцину. Тобто бездомні можуть отримати препарат уже зараз.

За даними соціальних служб, у Данії є близько 6500 бездомних людей. Благодійні організації закликали додати безхатьків до пріоритетної для вакцинації групи, адже вважають, що вони мають підвищений ризик інфікування коронавірусом.

Ця країна розпочала вакцинувати населення 27 грудня. Зараз Данія має одні з найкращих показників щодо кількості щеплень на душу населення з-поміж країн Європейського Союзу. За підрахунками Bloomberg, у країні вже ввели більш як 3 дози на 100 людей.

Читайте також: Вакцинація українців від коронавірусу відбуватиметься у три етапи

Крім того, громадян вже почали вакцинувати повторно (препарати, які наразі використовують у Європейському Союзі, потребують введення двох доз).

З початку пандемії у Данії зафіксували 191 тисячу випадків COVID-19, 1,8 тисячі із них закінчились летально. Про це свідчать дані Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса.

Схожі новини