Передплата 2024 ВЗ

Інавгурація Байдена позитивно вплинула на світові фондові ринки

  • 21.01.2021, 12:35
  • 613

Світові фондові індекси та ціни на нафту зросли до рекордних показників після набуття Джо Байденом повноважень президента США

Про це повідомляє Reuters.

«Світові фондові ринки зросли до нових рекордних показників, ціни на нафту підскочили, а цінні папери Держказначейства США подешевшали через вірогідність запровадження подальших заходів стимулювання економіки США після приходу до влади нової адміністрації Байдена та ризики погіршення ситуації із пандемією COVID-19 у Китаї та США», — йдеться у матеріалі.

Reuters нагадує, що Джо Байден минулого тижня пообіцяв ухвалити новий план підтримки економіки та пришвидшення розповсюдження вакцин, який обійдеться державній скарбниці майже в 2 трлн. доларів.

«Під час денних торгів на біржі у Нью-Йорку індустріальний індекс Dow Jones зріс на 206.91 пунктів або на 0,67%, S&P 500 здобув 45.24 пункти або 1,19%, а Nasdaq додав 223.37 пунктів або 1,73%», — вказує агентство.

Читайте також: Байден обіцяє повернути США до ВООЗ у перший день свого президентства

На 0,7% виросли в ціні акції європейського індексу Euro STOXX, 1% додав азійсько-тихоокеанський індекс MSCI, 1,1% гонконгський Hang Seng, а австралійські акції зросли до найвищого в історії рівня.

Окрім цього на 1% виросла ціна золота й на 0,81% подорожчав барель нафти сорту Brent.

Нагадаємо, Джо Байден 20 січня склав офіційну присягу і набув повноважень 46-го президента Сполучених Штатів.

Схожі новини