Передплата 2024 ВЗ

Європарламент вимагає зупинити будівництво скандального газогону РФ

  • 21.01.2021, 10:35
  • 520

У зв’язку з арештом російського опозиціонера Олексія Навального депутати Європарламенту висловилися за повний перегляд відносин із Росією та припинення проєкту Nord Stream 2

Така інформація оприлюднена на сайті Європейського парламенту.

«Під час дебатів за участю очільника зовнішньої політики Є С Жозепа Борреля депутати закликали російську владу негайно звільнити Олексія Навального, підкресливши, що його арешт і шлях, яким він був здійснений, очевидно суперечать міжнародному законодавству та російській конституції. Депутати звернулися до ЄС з вимогою розширити санкції проти російських чиновників за рахунок тих, хто причетний до арешту», — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, декілька депутатів закликали до активніших зусиль Євросоюзу задля притягнення РФ до відповідальності за порушення прав людини й політизацію російської судової системи.

«Кілька депутатів закликали ЄС, а також деякі національні уряди та регіональні органи влади остаточно припинити роботи з добудови трубопроводу Nord Stream 2 як засіб запровадження належних економічних санкцій проти російської влади», — наголошується в інформації Європарламенту за підсумками засідання.

Читайте також: Берлін уже не мріє про «Північний потік-2»?

Нагадаємо, вчора від участі в будівництві трубопроводу Nord Stream 2 під загрозою санкцій з боку США відмовилася перша німецька компанія. Російський «Газпром» визнав існування «серйозних проблем» із завершенням цього політизованого проєкту.

Схожі новини