Передплата 2024 «Добрий господар»

Від 56 до 100 тисяч гривень!

Із такими преміями заступникам Садового зарплат не треба...

Початок 2021 року ознаменувався зарплатним скандалом у стінах львівської Ратуші. Попри пандемію і брак коштів у міській скарбниці, деякі топ чиновники Львівської міськради, зокрема заступники міського голови Андрія Садового, отримали по… 98 тисяч гривень премії!

У серпні минулого року Садовий за­явив: «Премії заступниці міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірини Мару­няк та заступника з питань безпеки міста Сергія Бабака за липень 2020 року бу­дуть перераховані на доплати для меди­ків». Але тепер ситуація з преміями для топ чиновників ЛМР змінилася. Зокрема, заступнику міського голови Львова з питань містобудування Любомиру Зубачу нарахували у грудні 2020 року 124 тис. грн зарплати, з якої 98 тис. грн — премія. Пан Зубач одержав по 42 тис. грн за грудень і листопад — за відмінні результати роботи на своїй посаді, а та­кож 14 тисяч — премія до Дня місцевого самоврядування.

Заступник міського голови Львова з питань розвитку Андрій Москаленко теж заробив у грудні 124 тисячі гривень, з яких 56 тисяч — премія. А ось преміаль­на винагорода заступника мера з пи­тань безпеки Сергія Бабака ще вища — 88 тисяч гривень (його груднева зарп­лата — 113 тисяч гривень). Заступниця міського голови Львова з гуманітар­них питань Галина Слічна заробила 172 тис. грн, з яких 100 тисяч — премія. У її зарплату також включено відпускні, а також матеріальну допомогу на оздо­ровлення та допомогу для вирішення со­ціально-побутових питань — 37 тисяч 960 грн. Керуюча справами виконкому Львівської міськради Марта Литви­нюк отримала 56 тисяч гривень премії, її грудневий заробіток — 134 тис. грн.

Начальниця управління персона­лом Львівської міської ради Богдана Яремчук пояснила «ВЗ» порядок нараху­вання грудневих зарплат. «Згідно з поста­новою Кабміну, чиновники міської ради отримали у грудні потрійну премію — за листопад, за грудень і з нагоди Дня міс­цевого самоврядування, — зазначила пані Богдана. — Премія до Дня місцевого са­моврядування була у розмірі посадового окладу. Погоджуюся, що на перший по­гляд грудневі зарплати наших чиновників є контрастними порівняно із середніми зарплатами по Львову. Але насправді зарплати львівських чиновників є нижчи­ми, ніж в інших обласних центрах України. Цю інформацію знаємо від своїх колег, з якими спілкуємося за програмою обміну досвідом. Львів — перше місто в Україні, котре прозоро висвітлило заробітки топ- посадовців Львівської міської ради».

Схожі новини