Передплата 2024 «Добрий господар»

"Партія патріотів": Трамп задумав створити власну політсилу

  • 20.01.2021, 13:15
  • 609

У такий спосіб він планує зберегти свій вплив у політичному житті країни після того, як покине Білий дім

Трамп розглядав таку ідею напередодні інавгурації Джозефа Байдена. Він нібито обговорював це з декількома помічниками й іншими людьми з його оточення. Про це повідомляє The Wall Street Journal із посиланням на власні джерела.

Трамп планує назвати нову політсилу «Партією патріотів». У Білому домі поки що відмовилися коментувати інформацію.

Для створення нової партії необхідно мати багато часу та ресурсів. Наразі невідомо, наскільки серйозно налаштований Трамп і чи має він можливості для створення політсили.

Читайте також: Безпрецедентна подія: Трамп покине Вашингтон із «ядерною валізою»

Розкол республіканської партії у США: що відомо

  • Непорозуміння у республіканській партії США виникли після перемоги Джо Байдена на виборах. Трамп закликав людей вийти на протест, через що трапився штурм Капітолію та загинули люди. Після цього деякі підтримали Трампа, а деякі засудили.
  • Відомо, що Дональд Трамп в останні дні перебування на посаді конфліктував із декількома однопартійцями, зокрема з лідером сенатської більшості Мітчем Макконнеллом. Останній переконував, що Трампу необхідно оголосити імпічмент.
  • Попри це, Трамп має також багато прихильників у республіканській партії. Здебільшого це ті люди, які прийшли у політику після перемоги Трампа у 2016 році.
  • Директор Центру міжнародних досліджень Володимир Дубовик також припускав, що Трамп може створити власну політсилу.

Схожі новини