Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Трамп звернувся до американців із прощальною промовою

  • 20.01.2021, 10:55
  • 632

Чинний президент США Дональд Трамп, чиї повноваження закінчуються 20 січня, записав прощальне відеозвернення до американців

Про це повідомляють Білий дім, The Guardian.

Трамп пообіцяв, що його політичний рух «тільки починається», і зазначив, що пишається тим, що «не розв'язав нових воєн».

У своїй промові він подякував низці людей — першій леді Меланії за любов і підтримку, доньці Іванці, Майку Пенсу та іншим.

Трамп наголосив на лідерстві США за межами країни: «Світ знову нас поважає. Будь ласка, не втрачайте цю повагу».

«Тепер, коли я готуюся до передачі влади новій адміністрації, я хочу, щоб ви знали, що наш рух тільки починається…

Я особливо пишаюся тим, що став першим за десятиліття президентом, який не почав нові війни…

Поки американський народ зберігає у своїх серцях глибоку і віддану любов до своєї країни, немає нічого, чого ця нація не могла б досягти. Наш народ буде процвітати. Наші традиції будуть дбайливо оберігатися. Наша віра буде сильною. І наше майбутнє буде яскравішим, ніж будь-коли раніше.

Я йду з цього величного місця з вірним і радісним серцем, оптимістичним духом і високою упевненістю в тому, що для нашої країни й для наших дітей найкраще ще попереду. Спасибі та прощавайте. Будьте здорові. Нехай Господь благословить Сполучені Штати Америки".

Читайте також: Безпрецедентна подія: Трамп покине Вашингтон із «ядерною валізою»

Нагадаємо, чотири роки тому Барак та Мішель Обама прийняли Дональда та Меланію Трамп у Білому домі перед тим, як поїхати на церемонію інавгурації Трампа.

Трамп став єдиним президентом за півтора століття, який не братиме участі в інавгурації свого наступника, і четвертим в історії, який цього не зробив.

Невідомо, чи зателефонує Трамп Байдену та чи залишить традиційний лист своєму наступнику на столі в Овальному кабінеті.

Схожі новини