Передплата 2024 «Добре здоров’я»

ДБР повідомило про підозру главі КСУ Тупицькому

  • 19.01.2021, 16:30
  • 550

Державне бюро розслідувань повідомило про підозру голові Конституційного суду Олександру Тупицькому

Про це йдеться у пресслужбі ДБР.

Зокрема судді оголосили підозру за ч. 2 ст. 384 та ст. 386 Кримінального кодексу України (свідомо неправдиві показання, поєднані зі штучним створенням доказів захисту, підкуп свідка з метою відмови від надання показань).

«Нехтуючи вимогами Конституції України та положеннями Кримінального процесуального кодексу України, діючи з метою перешкоджання встановленню істини у кримінальному провадженні у якому він є підозрюваним, цей суддя продовжує прибувати на робоче місце, перешкоджати установленню істини у кримінальному провадженні, наданню його підлеглими документів на запити органу досудового розслідування та явці осіб за повістками слідчого», — зазначається в повідомленні.

У ДБР додали, що після повідомлення про підозру Тупицький імітує нібито не отримував її, відвідуючи робоче місце.

Також у бюро наголошують, що Тупицький перетворив в особисту пресслужбу секретаріат КСУ, яка лише публікує заяви щодо провадження у якому він фігурує.

«Секретаріат КСУ фактично перетворено на юридичну фірму його голови, оскільки останній готує, друкує, реєструє, відправляє документи для голови суду, які не мають жодного відношення до конституційного судочинства, а лише пов’язані з його участю в кримінальному провадженні», ㅡ заявили у ДБР.

Схожі новини